CV

Yo Lahden Lyseon lukio 1979
Lääket lis ja laillistettu lääkäri Helsingin yliopisto 1986
Kirurgian erikoislääkäri 1994
Lääketiteteen tohtori, väitöskirja ortopedian alalta 1995 Tampereen yliopisto
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri 1996 Tampereen yliopisto

Erikoistumispaikat HYKS Kirurginen sairaala, Porvoon aluesairaala, Keski-Suomen Keskussairaala, HYKS Töölön sairaala, Sairaala Orton ja Tampereen yliopistollinen sairaala.

Jatkokoulutus ortopediksi valmistumisen jälkeen: noin 30 eri klinikkaa (noin viikon jakso kerrallaan) useissa maissa, esimerkiksi Saksassa, Ranskassa, Englannissa, Hollannissa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa, nämä käsittivät murtumien leikkaushoitoa, keinonivelkirurgiaa, selkäkirurgiaa, olkanivelen tähystyskirurgiaa ja jalkaterän kirurgiaa.
Jatkokoulutuksia Suomen Ortopediyhdistyksen koulutustilaisuuksissa useita.

Sairaalatyötä olen tehnyt eri jaksoissa pääpaino eri alueilla: murtumakirurgiaa kymmenisen vuotta, keinonivelkirurgiaa viitisen vuotta, selkäkirurgiaa viitisen vuotta, olkanivelen ja polven tähystyskirurgiaa parikymmentä vuotta, viimeksi apulaisylilääkärin toimessa. Erityiskiinnostuksen kohteet ilmenevät tuosta listasta.

Kiinnostus ortopediaan ja traumatologiaan heräsi jo lääkäriopintojen aikana työskenneltyäni ambulanssissa ja sairaanhoito-opiston ortopedian opettajana.

Osallistun suomalaisiin ja ulkomaalaisiin jatkokoulutuksiin säännöllisesti.

Ortopedian ja traumatologian ala lääketieteessä

Ortopedia ja traumatologia on kirurgian erikoisala, jossa hoidetaan tuki- ja liikuntaelinvaivoja konservatiivisesti ja operatiivisesti. Se on maailmassa ainoa yliopistotutkinto, joka antaa mielestäni kunnolliset valmiudet tapaturmien ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien (nivelten ja selän kulumasairauksien, nivel-, lihas- ja jännevammojen) hoitoon. Kun tekee vammojen ja sairauksien kirurgisia korjauksia, on helpompi diagnosoida vammat, hoitaa niitä, ymmärtää paranemisprosessi ja sen ennustetekijät. Hoidossa käytetään sekä konservatiivisen hoidon että leikkaushoidon menetelmiä. Vuosien mittaan olen tullut siihen tulokseen, että vammojen yhteydessä syntyneiden kudosvaurioiden anatominen korjaus kirurgisesti on usein varmin ja nopein tie hyvään hoitotulokseen ja toimintakyvyn palautumiseen. Hoidossa tarvitaan joskus kuntoutustoimia kudosvaurioiden korjauksen jälkeen.

Suomen Ortopedipalvelu

Olen toiminut yksityisen terveydenhuollossa ammatinharjoittajana ja yrittäjänä vuodesta 1996 alkaen. Apulaisylilääkärin toimesta irtauduttuani olen toiminut yrittäjänä ja ortopedina omassa yrityksessäni Suomen Ortopedipalvelussa, jonka puitteissa toimin lääkärinä Sairaala Mehiläisessä Kouvolassa sekä Terveystalolla Savonlinnassa ja Lappeenrannassa.
Toimin sopimuslääkärinä useimpien vakuutusyhtiöiden kumppanina. Mikäli Sinulle tapahtuu työtapaturma tai vapaa-ajan tapaturma, hoitokustannusten vastuunkantajana eli maksajana on heti vakuutusyhtiö, et siis sinä itse eikä siis esimerkiksi työnantajasi tai työterveyshuoltosi. Erikoislääkärille tuloon ei siten tarvita lähetettä vaan voit varata ajan itse, ja kannattaa ottaa ajoissa yhteyttä ortopediin heti kun tapaturma on tapahtunut.

Teen erikoislääkärin konsultaatioita. Työterveydenhuollon kautta on usein ilmaista tulla konsultaatioon, tervetuloa.

Ortopedipalvelun sivuille on laitettu neljä erilaista yhteydenottotapaa, niin että yhteydenottosi on helppo ja nopea.

Vakiintunut tapa on hakea tutkimuksiin (esim. magneettikuvauseen) ja leikkauksiin maksusitoumus vakuutusyhtiöltä, jonka jälkeen sinulle ei tule enää kuluja hoidosta. Magneettikuvauksiin tarvitaan muutenkin erikoislääkärin lähete.

Harrastukset

Olen harrastanut aiemmin lentopalloa, karatea (musta vyö), ja purjelautailua. Vesi, aurinko ja tuuli ovat pysyneet edelleenkin elementteinä, joista ammennan energiaa. Harrastan veneilyä kesäisin Saimaalla Suoritin viime talvena kansainvälisen huvivenekuljettajan tutkinnon. Olen aloittanut kymmenen vuotta sitten kitaransoittoharrastuksen. Aina voi oppia uutta sekä työssä että harrastuksissa.